Risotto alla milanese 
4 personer

Ingredienser

400 g risottoris 
60 g oksemarv el. smør
4 skalotteløg eller 1 alm. l øg
1 glas tør hvidvin
Ca. 1½ l god hønsebouillon
Et nip safran
En stor håndfuld friskrevet parmesan
Lidt ekstra smør
Salt og friskkværnet peber




Hak løgene fint og sautér dem i smør eller smeltet marv i en tykbundet bryde. Kom ris ved og lad dem stege med til de begynder at suge fedtstoffet til sig. Hæld hvidvin på og lad det koge væk. 

Spæd derpå med kogende bouillon lidt af gangen og lad det koge næsten væk, inden næste portion tilsættes. Rør næsten uafbrudt i risottoen undervejs. 

10 minutter inde i forløbet tilsætter man safran, som først er udblødt i lidt bouillon. Efter ca. 20 minutter er risene møre. Der skal stadig være en lille smule modstand når man bider i dem. Risottoen må endelig ikke være tør i det, snarere lidt flydende.

Sluk for blusset og rør parmesan og ekstra smør i. Smag til med salt og peber og server omgående.